ارتودنسی دندانReviewed by دکتر مرداد افتخاری on Sep 3Rating: 4.0ارتودنسی دندان

ارتودنسی دندان

ارتودنسی

معرفی ارتودنسی  دندان

ارتودنسی، درمان روابط نامناسب فکی و جفت شدن غلط دندان ها و ردیف کردن دندان های نامنظم می باشد.

تشخیص نیاز برای ارتودنسی دندان

تشخیص پیشگیری و درمان توسـط دندانپزشکان متخـصص ارتودنـسی انجام می گردد. ارتودنسی به دو صـورت ثابت و متحرک است. ارتودنسی ثابت در مقایسه با ارتودنسی متحرک، در ناهنجاری های پیچیده تر انجام می شود. این درمان با چسباندن سیم و براکت های ارتودنسی به دندان ها انجام شده و در دهان ثابت است. مدت درمان بطور تقریبی از ۶ ماه تا ۳ سال می باشد.

انواع روش  های ارتودنسی دندان :

    • ارتودنسی به روش سیم و براکت

    • ارتودنسی به وسیله براکت های سرامیکی‌ و یا همرنگ دندان

    • ارتودنسی به روش بریس‌های درونی

    • ارتودنسی نامرئی به وسیله الاینر‌های شفاف

مراقبت های بعد از ارتودنسی دندان ها

• همکاری و مراجعات منظم بیمار به کلینیک، جهت فعال کردن فنر های ارتودنسی الزامی است.
• پس از چسباندن سیم های ثابت در دهان، چند روز اول صحبت کردن و غذا خوردن دچار مشکل می شود اما به مرور زمان به آن عادت خواهید کرد.
• پس از نصب براکت، تا چند روز از غذاهای نرم استفاده کنید.
• در روزهای اول از خوردن مواد غذایی رنگی مانند سس، سبزی، شکالت، نوشابه، چای، قهوه و … خودداری کنید.
• از جویدن آدامس و خوردن خوراکی های سفت و چسبنده مانند ته دیگ، گز و تافی برای جلوگیری از شکسنت و کج شدن سیم های ارتودنسی به شدت اجتناب کنید.
• از شکستن تنقلات مثل تخمه و بادام … خودداری کنید.
• جهت جلوگیری از گیر مواد غذایی و پوسیدگی دندان ها می بایست براکت ها و سیم های ثابت ارتودنسی توسط مسواک های مخصوص و برس های بین دندانی متیز گردد تا از بو گرفتن و تغییر رنگ دندان ها جلوگیری شود.
• هنگام فعالیت های شدید ورزشی و سنگین که ممکن است با ضربه به سر و صورت همراه باشد و یا هنگام شنا، مراقب سیم های ارتودنسی باشید و در صورت امکان از محافظ استفاده کنید.
• در صورت افتادن یا شل شدن براکتها، به کلینیک مراجعه منایید.
• با مشاهده هرگونه زخم و ممانعت در غذا خوردن و صحبت کردن، هرگز براکت را دستکاری نکنید و به کلینیک مراجعه کنید.

ارتودنسی دندان

ارتودنسی دندان یک راه عالی برای افزایش اعتماد به نفس، افزایش سلامتی دهان و ایجاد یک لبخند زیبا است. هدف ما تامین با کیفیت‌ترین درمان ارتودنسی است.پیشرفت‌های تکنولوژی در زمینه دندانپزشکی و پزشکی در این دهه بسیار چشمگیر بوده است. رشته ارتودنسی هم از این قاعده مستثنی نیست. سعی ما استفاده از جدیدترین تکنولوژی روز برای شما بیماران عزیزاست تا جدیدترین روش درمان با جدیدترین وسایل و مواد مصرفی برای شما بکار رود. هدف ما ارائه بهترین نوع درمان جهت مشکلات زیر است:

موارد ضروری برای ارتودنسی دندان

نامرتبی دندانی، فاصله بین دندان‌ها، دندان‌های بیرون زده یا عقب رفته، دندان‌های نهفته، کراس بایت دندانی، قوس فکی تنگ، اختلاف در خط وسط دندان‌ها، فاصله بین دندان‌های قوس بالا و پائین، پوشش زیاد دندان‌های بالا روی دندان‌های پائین، مشکلات رشدی صورت، اختلاف عرضی دو فک، مشکلات مفصل گیجگاهی فکی، ردیف کردن دندان‌ها برای ایمپلنت کردن یا روکش گذاشتن.
درمان در سنین پائین جلوی بسیاری از کشیدن‌های دندان‌های دائمی را می‌گیرد، عادات مخرب و احتمال آسیب به دندان‌های بیرون زده از بین می‌رود.
در کار مطب از جدیدترین مواد مصرفی استفاده می‌شود مانند سیم‌های تیتانیومی که به حرارت حساس هستند و یا بند و براکت‌های مدل جدید که کمترین ضخامت را دارند و دارای لبه‌های نرم هستند تا موجب راحتی شما شوند.

قیمت ارتودنسی دندان

تمام مواد مصرفی ارتودنسی متعلق به شرکت OrthoSpecialties و ۳M آمریکا می‌باشد. از اینرو قیمت خدمات ارتودنسی دندان نسبتا بالاست . جهت ساخت دستگاه‌هائی که در هنگام دندان قروچه، عادات دهانی و غیره مصرف می‌شوند از دستگاه Biostar کمک گرفته می‌شود که آن‌ها را در کمتر از یک ساعت می‌سازیم. مواد مصرفی آن در دهان بو نمی‌گیرد، تغییر رنگ نمی‌دهد، نمی‌شکند و مزایای فراوان دیگر دارند.

تعداد جلسات مورد نیاز برای ارتودنسی دندان

این پیشرفت‌های تکنولوژی باعث شده که درمان بیماران با سرعت بیشتری انجام شود، درمان ارتودنسی دندان راحت‌تر و بدون درد گردد، کارائی و تطابق حرکت دندان‌ها به خاطر استفاده از فنرها و سیم‌های تایتانیوم با نیروهای ملایم بیشتر شود و تعداد جلساتی که به مطب مراجعه می‌کنید تا به بهترین نتیجه درمان برسیم کمتر شود.
مراقبت های بعد از درمان ارتودنسی
عــوارض احتمالیاقدامات لازم
احساس دردپس از یک تا دو روز برطرف می شود، از مسکن تجویز شده استفاده کنید.
احساس فشارپس از یک تا دو روز برطرف می شود.
زخم لثه ، گونه و زبانهرگز براکت را دستکاری نکنید و بلافاصله به کلینیک مراجعه نمایید.
مزاحمت در غذاخوردن و صحبت کردنهرگز براکت را دستکاری نکنید و بلافاصله به کلینیک مراجعه نمایید.
جدا شدن براکتدر اولین فرصت جهت چسباندن مجدد به کلینیک مراجعه کنید.
جدا و یا شکسته شدن سیمدر اولین فرصت به کلینیک مراجعه فرمایید.
کج شدن سیمدر اولین فرصت به کلینیک مراجعه فرمایید.